Інтернет-публікації про Чернівецький район

 

Від центру села дороги розходяться у трьох напрямках, і у кожному можна знайти щось варте уваги. У східну сторону, на Томашпіль, є старий млин на березі річки.

 

старий млин на березі річки, с.Борівка, Чернівецький район

 

Річка Бушанка.

 

річка Бушанка в с.Борівка у Чернівецькому районі, Вінницької області

 

Раз ми вже дійшли до води, варто ще раз згадати про палац. У 70-х роках 19 ст. Наполеон Орда зобразив його на березі нині неіснуючого ставка. З правого краю видніються шпилі готичної усипальниці.

 

старовинне фото села Борівка Чернівецького району

 

Ніщо не нове у цьому світі, і зацікавлені люди давно встановили координати палацу – по той бік річки, поряд із сучасним дитсадком. Я ж не став шукати місце заради місця, зосередившись на тому, що ще можна побачити на власні очі.

А ще треба було з запасом повернутись у райцентр, Чернівці, аби устигнути на останній автобус до Вінниці о 15:15. Інакше – біда. Готелів, як розумієте, тут немає. Мабуть, недостатній туристичний потік для їх рентабельності. Ех, а чи набереться тут узагалі туристів хоча б чоловік 5 на рік ?

У південному напрямку, в сторону Моївки, надибав ось таке.

 

джерело Марія, с.Борівка

 

Якесь священне християнське джерело, інформацію про котре годі й шукати. Надпис зверху «Пийте воду на здоров’я, гроші в криничку не кидайте».

 

джерело Марія в с.Борівка, Чернівецький район

 

При джерелі утворився ставок.

 

ставок біля джерела Марія в селі Борівка Чернівецького району