відкриття музею творчості імені С.Д.Лук'яненка, с.Сокіл, Чернівецький район музей творчості імені С.Д.Лук'яненка, с.Сокіл, Чернівецький район
Світлій пам’яті Сергія Дмитровича Лук'яненка присвячується
Сергій Дмитрович Лук'яненко, с.Сокіл, Чернівецький район

…І суть не в тому, що його робіт не знає паризький Лувр, що у нього поезій менше, ніж у Шевченка, проте його знаємо ми, земляки, і повинні пишатися, тим, що у маленькому селі Соколі Чернівецького району Вінницької області, далеко від Києва і всієї світської знаті, жив, працював і творив Сергій Дмитрович Лук’яненко – педагог від Бога, майстер своєї справи, господар вчительської ниви...

 

5 березня 2014 року, на 60-му році пішов із життя Сергій Дмитрович Лук’яненко.

 

Світлій пам’яті видатної Людини присвячується...

 

Народився Сергій Дмитрович Лук’яненко в м.Берлін (Німецька Демократична Республіка) 23 червня 1954 р. в родині військовослужбовця. Дитинство минуло в Німеччині, м.Жмеринці, с.Білянах та с.Сокіл Чернівецького району Вінницької області. Закінчив з відзнакою Сокільську 8-річну школу, Вінницький технікум електронних приладів за спеціальністю технік-технолог радіо- апаратобудування.

Працював Сергій Дмитрович на радіозаводах в м.Москві, м.Вінниці, м.Києві на посадах радіомонтажника, слюсаря- складальника радіоапаратури, технолога радіо- апаратури. Служив в Радянській армії в м.Волгограді у військах ПВО країни. Закінчив Тернопільський державний педагогічний інститут – вчитель загально технічних дисциплін. З 1976 року працював вчителем трудового навчання і креслення Сокільської СЗШ І-ІІІ ступенів Чернівецького району Вінницької області, а з 1996 року директором цієї ж школи.

Саме в цей час, завдяки наполегливій праці, Сергію Дмитровичу Лук’яненко вдалося досягти визначних успіхів у педагогічній діяльності та набути безмежного авторитету серед дітей, батьків, колег, громадськості.

Життєвий шлях, пройдений С.Д.Лук'яненко, є яскравим прикладом відданості ідеалам честі, добра та справедливості. Його заслуги високо оцінені державою : Відмінник освіти України, нагороджений орденом "Трудова слава 3 ст.", нагрудними знаками "В.Сухомлинський", "А.Макаренко", Грамотою Верховної Ради, дипломом лауреата Всеукраїнських конкурсів "Учитель року", "Людина року", тощо...

нагороди Сергія Дмитровича Лук’яненко, с.Сокіл дипломи і грамоти Сергія Дмитровича Лук’яненко, с.Сокіл, Чернівецький район
почесні відзнаки С.Д.Лук’яненка директора сокільської школи

Педагогічна творча нива вчителя-методиста С.Д.Лук'яненка може бути зразком для багатьох педагогів.

Сергій Дмитрович усвідомлював важливість своєї роботи, і вона була успішною. Педагог вважає, що трудове навчання відіграє важливу роль у формуванні особистості учня, розвитку його здібностей, обдарувань.

Уроки вчитель проводив на високому науково-методичному рівні. Вони були завжди цілеспрямовані, методично виважені, пізнавальні. На своїх уроках Сергій Дмитрович організовував розробки проектів, упроваджував інтерактивні технології, чим урізноманітнював методику своєї педагогічної діяльності.

Завдяки наполегливій праці та закоханості у свій предмет, Сергій Дмитрович умів донести до свідомості школяра не тільки важливість навчання і уміння трудитись, а й красу, естетичність виробів, над якими вони працювали. Тому його вихованці мають міцні знання, вони беруть активну участь у районних та обласних олімпіадах.

Сокільська СЗШ I-III ст., Чернівецький район школа в с.Сокіл Чернівецького району