герої не вмирають
Микола Головатюк, с.Володіївці
Микола Головатюк, с.Володіївці, Чернівецький район 1923-2020

Теплого сонячного жовтневого дня в селі Володіївці Чернівецької громади провели в останню путь Головатюка Миколу.
Вічна пам’ять Герою, який не шкодуючи власного життя захищав наш мирний сон і наше щасливе майбутнє від рашистсько-фашистської навали.
Слава Україні!!! Героям Слава!!!

Микола Вікторович Головатюк народився 27 березня 1985 року в місті Дніпродзержинськ (тепер Кам'янське) Дніпропетровської області.
За місцем народження, в 1991 році Микола пішов до 1 класу школи №7, а з 2-го до 11-го класу навчався у Володіївецькій середній школі, яку закінчив у 2002 році. В атестаті зафіксовані оцінки достатньо високого рівня та зразкова поведінка (тоді була така практика).
Микола більше схилявся до інтелектуальної праці, багато читав наукової літератури. Він був здібним, кмітливим, ввічливим, дисциплінованим, спостережливим, врівноваженим хлопцем! Успішно себе проявляв в образотворчому мистецтві. Мабуть, від дідуся Івана йому передався художній талант.
Його роботи донедавна красувалися на стендах "Світ очима дітей" Володіївецької школи.
Також Микола захоплювався комп'ютерною технікою. Коли у далекому 2001 році школа, нарешті, отримала комп'ютер - з дорослих мало хто вмів з ним поводитися. А Микола якраз і допомагав усім охочим пізнавати сучасну техніку.
Він часто приходив до школи і після її закінчення. Допомагав налаштовувати комп'ютерний клас вчителю інформатики.
Після школи наш Герой навчався у Вінницькому інституті регіональної економіки. А далі, служба у Збройних Силах України.
Певний час Микола працював в Державному Казначействі Чернівецького району і в Укртелекомі.
Учасник АТО на Сході. Якось спробував себе і на заробітках в Польщі.
В перші тижні широкомасштабної війни кацапів проти України Микола негайно став на захист територіальної цілісності нашої країни. Він був одним з перших в селі. Періодично спілкувався з матір'ю і друзями.
Наприкінці серпня зв'язок з Миколою раптово зник. Як з'ясувалося дещо пізніше, Коля загинув 2 вересня 2022 року під час обстрілу українських позицій клятими рашистами біля населеного пункту Благодатне Херсонської області.
Активні важкі бойові дії не дозволяли побратимам забрати тіло полеглого Героя з поля бою. Лише згодом, коли наші воїни відігнали на х@р кляту русню, з'явилась можливість забрати і доставити рідним для поховання тіло нашого Миколи.
Це велика втрата для матері, яка мала єдиного сина, для родини і для всього нашого села Володіївці. Адже Миколові йшов лише 38-й рік.
Коля дійсно був порядною людиною і таким назавжди залишиться в наших серцях.
Вічна пам'ять, шана та повага! Герої не вмирають!

Тетяна Череменко, Оксана Шульга, Чернівецька територіальна громада похорон загиблого героя, район Чернівецький Микола Вікторович Головатюк, герої не вмирають, с.Володіївці ховають Миколу Головатюка, Чернівецький район 1923-2020 ховають героя в селі Володіївці, Чернівецька громада в останню путь, Чернівецький район поховання, Микола Головатюк, с.Володіївці